Фольксваген Джетта 1986 в Москве, Эксклюзивное предложение, МКПП, 1.6
Фольксваген Джетта 1986 в Москве, Эксклюзивное предложение, МКПП, 1.6 from moscow.drom.ru

A Volkswagen Jetta az egyik legnépszerűbb kompakt autó, amit már évtizedek óta gyártanak. 1986-ban a Volkswagen bemutatta a Jetta I-t, amelyet a Golf I-hez hasonló konstrukció alapján terveztek. Az autó egy kompakt kisautó volt, amelyet széles körben vették igénybe, különösen Európában. A modell a mai napig létezik, és számos különböző változatban kapható.

Történelem

Az első Jetta modellt 1979-ben mutatták be. A Volkswagen ekkor már hosszú ideje gyártotta a Golf I-t, és a Jetta I egy hasonló konstrukciójú kompakt autó volt. A modellt 1986-ban átdolgozták, és ettől kezdve csak a Jetta II-t gyártották. A modell ekkoriban már hathengeres benzinmotorral szereltek, és a későbbi változatok még mindig hasonló motorokkal szerelték. A modellt többféle módosításon estek át, és a mai napig gyártják.

Funkciók

A Jetta I és a Jetta II különféle funkciókat kínált. A modell akkoriban először kínálta az automatikus sebességváltót, amely a későbbi modellek számára is alapvető lett. Az autóban négy személy számára volt hely, és egy nagy csomagtér is rendelkezésre állt. A modell emellett különböző biztonsági funkciókat is kínált, beleértve az ABS-t, az ütközőerő-mérőket és a légzsákokat is. A későbbi modelljei jobb felszereltséget és még több biztonsági funkciót kaptak.

Dizájn

A Jetta I-t és a Jetta II-t a Volkswagen klasszikus megjelenésével tervezték. Az autó kompakt külsővel rendelkezett, és néhány különleges funkcióval, beleértve a különleges lámpákat és a hűtőrácsot. A modell kétféle karosszériával rendelkezett, amelyek a két- és négyajtós verziók voltak. Az autó megjelenését évek óta alig változtatta meg a Volkswagen, és a mai napig hasonlóan néz ki.

Teljesítmény

A Jetta I és a Jetta II egy hathengeres benzinmotorral szerelték. A motor teljesítménye 85 lóerő volt, ami nem tűnt túl nagy teljesítménynek, de a modell nagyon könnyű volt, így az autó meglehetősen gyorsan tudott gyorsulni. A motor egyszerű volt, ami azt jelentette, hogy kevés üzemanyagot használt. A későbbi változatok egyre jobb teljesítményt kaptak, és a mai napig más modellekhez hasonló teljesítménnyel rendelkeznek.

Költségek

A Jetta I és a Jetta II számos különböző költségtípussal rendelkezett. Az autó először meglehetősen olcsó volt, de az évek során egyre drágábbá vált. Ma már a Jetta II-t számos különböző változatban kapható, és a költségek nagy mértékben eltérnek. Az autó költségei attól is függenek, hogy melyik modellt vásárolta meg, és milyen felszereltséggel rendelkezik.

Összefoglalás

A Volkswagen 1986-ban mutatta be a Jetta I-t, amelyet a Golf I-hez hasonló konstrukció alapján terveztek. Az autóban négy személy számára volt hely, és egy nagy csomagtér is rendelkezésre állt. A modell egy hathengeres benzinmotorral szerelt, és számos különböző biztonsági funkcióval rendelkezett. Az autó megjelenése a mai napig hasonló, és a későbbi változatok még jobb teljesítményt és felszereltséget kaptak. A Jetta II-t még mindig széles körben vették igénybe, és számos különböző változatban kapható.

Leave a Reply